Ben Bot voorzitter Wereldomroep

Hilversum, 13 juni. Ex-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot is benoemd tot bestuursvoorzitter van Radio Nederland Wereldomroep. In die rol volgt hij Hans van den Broek op, die vroeger eveneens minister van Buitenlandse Zaken was. Van den Broek hanteerde de voorzittershamer van de Wereldomroep acht jaar. Bot treedt per direct aan, meldde een woordvoerster vandaag. Bernard Bot was minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Balkenende II en III (2003-2007). Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de Europese Unie, de NAVO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na zijn ministerschap werd hij onder meer voorzitter van het Instituut Clingendael, voorzitter van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) en voorzitter van de Carnegiestichting, de beheerder van het Vredespaleis.