6 dansen herr zimmerman

Niet voor fijngevoelige types Man, M. de

Dansen doe je zo!

Morgenavond (elke tweede zaterdag van de maand) 23:00 – 05.00 uur. Tanzclub Herr Zimmerman, Van Helmontstraat 17-23, Rotterdam. Entreeprijs 10 euro.www.herrzimmerman.eu

Herr Zimmerman is niet voor fijngevoelige types. Mocht de locatie van de club dat niet duidelijk maken (een voormalige vleesfabriek op een industrieterrein in Rotterdam), dan toch wel de kale betonnen gang bij binnenkomst waar de zware beats al flink resoneren.

De witte fabriekstegeltjes zijn er nog en verder is de aankleding ook sober en strak. In de lounge vind je lage skaibankjes en een bar met sandwiches en verse sapjes. Het publiek tankt graag gezonde energie voor een hele nacht losgaan op de dansvloer.

Fraulein Z en Tanzman zijn de vaste dj’s die dan hun snoeiharde platen draaien, maar er is ook altijd een gast dj, zoals eerder Dr. Lektroluv en Ken Ishii. Morgen staat dj Etxi geprogrammeerd.

Herr Zimmerman ademt de sfeer van de Berlijnse underground, waar vaker avontuurlijke clubs op ongewone industriële plekken verrijzen. Ook qua muziek –minimal en electro met vette basslines –kent de club veel Duitse invloeden. De gekke Duitse benamingen en het boegbeeld, een kater in een UFO, maken het concept wat luchtiger, waardoor de club niet pretentieus wordt. Dansen is een serieuze zaak, maar het moet vooral leuk blijven.

Dat zie je ook aan het (grotendeels vaste) publiek: goed gekleed maar niet té, energiek maar wel relaxt. Er lopen veel eind-twintigers rond die alles van hip en strak tot alternatief en gebloemd dragen. Net zo eigenzinnig als je van zo’n club mag verwachten.

Herr Zimmerman ligt buiten de gebaande paden, maar dat de club ‘te ver’ zou zijn is niet waar. Vanuit het centrum ben je er met de auto binnen 10 minuten en ook het openbaar vervoer rijdt erheen.

Ga dus niet voor ‘einheitswurst’, maar gewoon lekker tanzen.

Irene de Vette

    • Irene de Vette