1 kijken

Fascinerende stop-motion graffitifilmpjes van Blu. Blublu.org

Straatkunst

blublu.org

‘Blu’ is een Italiaanse gevel- en straatkunstenaar die eerder in de Gazastrook, Berlijn en Sao Paulo aan de slag ging. Op dit moment prijkt een van zijn werken op de gevel van het Tate Modern in Londen. Via de ‘blublog’ kan je de werkzaamheden in Londen volgen en de tekening voor het Tate in detail bekijken. De website blublu.org biedt nog meer moois. Je vindt er zijn schetsboeken en een overzicht van de tekeningen die Blu overal ter wereld tegen muren, flats en opslagplaatsen zette. Eén van zijn laatste projecten is het animatiefilmpje ‘Muto’, ook op de site te vinden, waarin een geveltekening tot leven wordt gewekt. Blu maakte eerder gevelanimaties binnenskamers, maar dit filmpje werd afgelopen winter in de straten van Buenos Aires en Baden opgenomen. Een huzarenstukje, want de gebruikte stop-motiontechniek vraagt een nieuwe tekening voor elk beeld. De opeenvolgende beelden worden dan achter elkaar geplakt, wat voor schokkerig bewegend effect zorgt. Af ten toe duikt er een voorbijganger op in het beeld of kun je een glimp opvangen van de kunstenaar en zijn medewerkers. (SV)