Wisselvallig

Het blijft voorlopig wisselvallig. Het lijkt er nu op dat de temperatuur vanaf zondag weer wat omhoog gaat. Er ligt een lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië dat de komende dagen amper van plaats verandert. Hierdoor wordt vanuit het noordwesten koude en onstabiele lucht aangevoerd.

Dit zorgt voor buien en, ondanks de lichte opwarming door het water van de Noordzee, voor temperaturen die de komende dagen lager zijn dan 19 graden, het gemiddelde in deze tijd van het jaar.

Een regengebied trok vandaag over het zuiden van het land, maar ook in het noorden bleef het lang niet overal droog. Vanavond en vannacht is er een aantal opklaringen en hier en daar valt een bui. De westen- tot noordwestenwind neemt in kracht af en wordt uiteindelijk zwak in het binnenland tot matig in de kustprovincies.

De temperatuur daalt hierbij naar 7 graden in het oosten tot 11 graden aan de kust. Morgen valt op veel plaatsen een enkele bui, maar in het zuidwesten blijft het meest droog. Verder schijnt de zon zo nu en dan. Er staat een matige west-noordwestenwind die in het noordelijk kustgebied aantrekt tot vrij krachtig. Het kwik loopt op naar 14 tot 16 graden. Na morgen schijnt de zon af en toe en valt van tijd tot tijd een bui. De temperatuur gaat langzaam omhoog. Maandag wordt het in het oosten naar schatting 20 graden.