Vladimir Vla….

poetin_mobiel.jpgVan een kennis die het afgelopen weekend het Internationale Economische Forum in Sint-Petersburg bezocht hoorde ik dat Vladimir Poetin behalve in Franse ook in Russische officiële kringen nog altijd als president wordt beschouwd. Als de Russische president in Rusland een plechtigheid komt toespreken, is er namelijk altijd een beroemde Russische acteur die met zijn stentorstem roept: ,,De president van de Russische Federatie, …..” en dan volgt zijn naam. 

Ook in Petersburg gebeurde dat. Maar in plaats van te zeggen: ,,De president van de Russische Federatie, Dmitri Anatolevitsj Medvedev”, zei de acteur/omroeper: ,,De president van de Russische Federatie, Vladimir Vla…., eh, Dmitri Anatoljevitsj Medvedev.”

Alle aanwezigen moesten lachen om die verspreking, die misschien nog wel meer dan het presidentiële onthaal dat Poetin in Frankrijk ten deel viel, liet zien wie de werkelijke baas in Rusland is. Medvedev lachte mee, al was het duidelijk de lach van een boer met kiespijn.

    • Michel Krielaars