Scholieren horen uitslag examens

Scholieren horen uitslag examens Maastricht, 12 juni. Loes Landwier uit Maastricht hangt de vlag uit na het behalen van haar diploma op de Bernard Lievegoed School, een vrije school in haar woonplaats. Dit jaar hebben zo’n 205.000 leerlingen eindexamen gedaan. Gisteren hoorden de ongeveer 115.000 vmbo-eindexamenkandidaten of ze geslaagd waren. Vanmiddag volgt de uitslag voor de 52.000 havisten en 38.000 vwo’ers. Volgens het ministerie van Onderwijs valt op dat de examenkandidaten van de havo dit jaar iets beter hebben gepresteerd dan in voorgaande jaren. Van het examen waarover het meest werd geklaagd, aardrijkskunde op het vwo, is de normering aangepast. De vwo-leerlingen die het examen aardrijkskunde overdoen, hoeven de laatste vijf van de oorspronkelijke 44 vragen niet te maken. Vanaf 16 juni beginnen de herkansingen. Leerlingen die bij hun eerste poging niet meteen zijn geslaagd, horen op 25 juni of ze alsnog recht hebben op een diploma. Op 27 juni beginnen de eerste zomervakanties, in de regio noord. Foto Chris Keulen Nederland, Maastricht, 11.06.2008 Loes Landwier, een middelbare scholier uit Maastricht, hangt de vlag uit na het behalen van haar diploma aan de Bernard Lievegoedschool (Vrije School) in Maastricht. foto: Chris Keulen Keulen, Chris