Radio Voorkeur

Desmet live. Johan de Boose, slavist, wereldreiziger en dichter, maakt in zijn nieuwe boek Het geluk van Rusland de balans op van dit wereldrijk na het einde van de Sovjet-Unie. Vele duizenden kilometers legt hij af in dit dubbelzinnige land, en hij graaft diep in de Russische ziel. Piet van Sterkenburg, emeritus hoogleraar lexicologie en auteur van Krachttermen, en ethicus Theo Boer praten aan de rondetafel over krachttermen. Livemuziek van The Rhythm Chiefs. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Zes jaar geleden verscheen Leon de Winters roman God’s gym. Hij vertelt over de opvolger Het recht van terugkeer. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Televisiemaker Hans Keller vertelt over zijn film Kees Fens, erfgenaam van een lege hemelVerder een gesprek met uitgever Rob van Bavel over het stripblad Eppo dat na twintig jaar terugkeert. Ook tekenaar Dick Matena heeft zich aan het blad verbonden. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Kaz de Jong, klinisch psycholoog voor Artsen Zonder Grenzen vertelt over de situatie na de cycloon in Birma en het werk dat hij in rampgebieden verricht. Radio 1, 0.02-0.45u.