OM eist tot twaalf jaar voor mensenhandel

ALMELO. Officier van Justitie Inge Schepers heeft gisteren tegen drie kopstukken van een mensenhandelbende straffen geëist van vier tot twaalf jaar gevangenis. De zwaarste straffen vroeg ze voor twee Duits-Turkse broers, respectievelijk twaalf en zeven jaar. Voor de derde verdachte vond ze vier jaar cel genoeg. Justitie verwijt de broers dat ze jarenlang een netwerk van mensenhandelaren hebben onderhouden. Tientallen vrouwen zouden zijn gedwongen als prostituee te werken. Dat gebeurde in Amsterdam, Alkmaar, Utrecht en Den Haag. Vrouwen werden geslagen met een metalen honkbalknuppel. Daarna moesten ze geruime tijd in ijskoud water zitten om de blauwe plekken te verminderen. ”De zielloze slachtoffers werkten als mechaniek, dag in dag uit, twaalf uur per dag, ook tijdens hun menstruatie”, zei de aanklager in haar requisitoir. Volgens Justitie waren zeker 78 vrouwen slachtoffer, maar uiteindelijk durfden maar weinig vrouwen aangifte te doen.