miss hoofddoek 2008

Foto AP This undated photo made available by Danish public broadcaster DR1 shows 18-year-old Iraqi-born, Huda Falah who DR1 says it has chosen as the winner of its first Miss Head scarf competition. The judges say a photograph of 18-year-old Huda Falah was picked from 46 contestants in an Internet-based pageant organized by a teenage show on the TV channel. Co-judge Uffe Burchardt says Falah's picture was chosen because of her light blue head scarf's "fantastic and shocking color." Falah moved to Denmark in 1997. (AP Photo/DR1, Freddy Hagen via Polfoto, HO) ** NO SALES ** NO ARCHIVE ** EDITORIAL USE ONLY ** PHOTOS MUST ONLY BE USED WITH AP STORY ON MISS HEADSCARF COMPETITION ** DENMARK OUT ** Associated Press

De 18-jarige Huda Falah is gekozen tot Deense Miss Hoofddoek 2008. Ze heeft een iPod en een door een modeboetiek ontworpen hoofddoek gewonnen. Organisator was de jongerenwebsite van de publieke omroep DR. De uiterst rechtse Deense Volkspartij voert al weken luid campagne tegen de islamitische hoofddoek. Onlangs bepleitte de partij met succes een algeheel verbod op religieuze kledij bij rechters.

Bekijk alle 46 kandidaten van de ‘Miss Tørklæde’-verkiezingen: nrcnext.nl/links