HTC Touch Pro: touchscreen, toetsenbord en gps

HTC_touch_pro.jpgEr wordt hier zo enthousiast gediscussieerd over de voors en tegens van de HTC Diamond versus de iPhone dat een nieuwe vraag onvermijdelijk is: hoe zou de nieuwe HTC Touch Pro zich verhouden tot de iPhone 3G? HTC’s toestel op Windows Mobile 6.1 heeft een 2,8 inch scherm met aanraakbediening met, zodra je ‘m uitschuift, een volledig toetsenbord. Het concept is bekend van HTC’s Tytn-serie,  een kruising tussen een pda en een telefoon, gericht op professionele gebruikers die vaak mailen en dat liefst op een comfortabele manier doen.

Met een gewicht van 165 gram is de Touch Pro geen kleintje, maar daar staat tegenover dat dit toestel erg compleet is - kijk maar naar de specificaties en netwerkmogelijkheden (hsdpa, ingebouwde gps en wifi). Het toestel heeft dezelfde slimme bediening als de HTC Diamond, inclusief de 3D touchflo interface en een krachtige batterij van 1340 mAh. Reken op een prijs van ruim 600 euro.

Belangrijkste kenmerken HTC Touch Pro:
• Afmetingen: 102 x 51 x 18.05 mm
• Gewicht: 165 g
• Netwerken: WCDMA / HSPA : 900/2100Mhs. HSDPA 7,2 Mbps
• Besturingssysteem: Windows Mobile 6.1 Professional
• Scherm: 2.8-inch VGA touch screen
• Camera: 3.2 MP met tweede VGA camera voor videobellen
• Intern geheugen: 512 MB flash geheugen, 288 MB RAM (met slot voor microSD kaart)
• Toetsenbord: uitschuifbaar, 5 rijen-QWERTY-toetsenbord
•  Bluetooth: 2.0 met EDR
• Wireless: WiFi 802.11b/g
• GPS: GPS/AGPS (11-pin mini-USB 2.0).
•  Interface: HTC ExtUSB audiojack en ´TV out´ ineen
• Batterij: 1340 mAh
• Gesprekstijd: GSM: tot 8 uur
• Standby-tijd: GSM: tot twee weken
• Chipset: Qualcomm MSM 7201A 528Mhz

    • Marc Hijink