Fonds wil notering in Amsterdam

Glennstars, een op de Britse kanaaleilanden gevestigd beleggingsfonds, wil 150 miljoen euro ophalen met een beursgang in Amsterdam. Glennstars belegt in Amerikaanse hypotheekobligaties, het type beleggingen dat sinds het uitbreken van de kredietcrisis uit de gratie is bij beleggers.

De inschrijftermijn op aandelen Glennstars is gisteren geopend en sluit op 26 juni. Een dag later moet het aandeel in notering komen. Glennstars heeft niet bekendgemaakt wat het met de opbrengst van de emissie van plan is.

Recentelijk hebben meer op de Kanaaleilanden gevestigde beleggingsfondsen een beursnotering in Amsterdam gekregen, zoals het fonds Lehman Brothers Private Equity Partners, gelieerd aan de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, en HarbourVest Global Private Equity.

De emissie van Glennstars wordt begeleid door Friedman Billings Ramsey en ABN Amro.

Onlangs ging al een aan de Amsterdamse beurs genoteerd hypotheekobligatiefonds van private-equityinvesteerder Carlyle failliet. Het fonds, Carlyle Capital, viel om doordat schuldeisers van het fonds versneld hun geld terugeisten en Carlyle er niet in slaagde investeerders te vinden die nieuw kapitaal in het fonds wilden stoppen. Carlyle Capital kon daardoor niet aan zijn verplichtingen van bijna 11 miljard euro voldoen. (Reuters)