Film van de dag

Alec Baldwin en Kim Basinger in The Getaway, eerder verfilmd met Steve McQueen en Ali MacGraw. The Getaway Year: 1993 Director: Roger Donaldson Alec Baldwin Kim Bassinger Based upon Jim Thompson's book PHOTOS12

The Getaway. Sinds het EK voetbal begon is het aanbod films op televisie wel heel dun geworden. Alsof de omroepen de competitie niet aandurven. Vreemd, want er zijn genoeg mensen die niet van voetbal kijken houden. Die moeten het nu stellen met middelmatige films als A Lot Like Love, Dying Young en Waterworld. De keus voor Roger Donaldsons vrij overbodige remake van Sam Peckinpahs The Getaway (1972) is dan ook vooral ingegeven door de casting. De (toenmalige) echtgenoten Alec Baldwin en Kim Basinger nemen de rollen voor hun rekening die in het origineel gespeeld werden door Steve McQueen en Ali MacGraw. Baldwin & Basinger waren indertijd grote sterren, evenals schurk Michael Madsen, die net Reservoir Dogs had gedaan, en James Woods. Iedereen belazert iedereen in deze vrij gewelddadige film. (Roger Donaldson, 1994, VS), 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg