90-jarigen spelen deze week toneel

90-jarigen spelen deze week toneel eindhoven. Hoogbejaarden spelen de komende week het toneelstuk De Kersentuin van de Russische schrijver Anton Tsjechov. De foto is gemaakt tijdens de generale repetitie. Gisteren ging het stuk onder regie van Ivo van Megen in première. Alle acteurs zijn bewoners van zorgcentrum De Peppelrode in Eindhoven. Ze zijn allen boven de negentig jaar oud. Foto HH/Vincent van den Hoogen Nederland, Eindhoven, 10-06-2008; Negentig-plussers spelen in toneelstuk. Serie foto's van de generale repetitie van De Kersentuin (Tsjechov). Regisseur Ivo van Megen (ZT Hollandia, NT Gent) speelt het stuk de komende week met een groep bewoners van zorgcentrum Peppelrode. "De Kersentuin speelt zich af in Rusland rond 1917. De adellijke familie Ranjewskaja bewoont al generaties lang een uitgestrekt landgoed, dat om zijn beroemde fruitbomen liefdevol ÒDe KersentuinÓ wordt genoemd. In dit aardse paradijs verdroomd de familie de tijd, leeft zij het leven in herinneringen. Niets lijkt deze idylle te kunnen verstoren. Maar torenhoge schulden gaan hun tol eisen. De bewoners dienen te vertekken." Woensdag 11 juni gaat het stuk in premiere. Foto Vincent van den Hoogen/HH Hoogen, Vincent van den