7 Joachim Löw

Mmm, met Tom Cruise-haar Head coach of the German national soccer team Joachim Loew poses in front of a huge soccer ball model during a presentation on top of the Zugspitze mountain near the southern German town of Garmisch-Partenkirchen May 16, 2008. Loew announced the members of the German squad on top of Germany highest mountain today. REUTERS/Alexandra Beier (GERMANY) REUTERS

18.00u: Kroatië-Duitsland

Met een mooie voetbalcoach

Ga vanavond niet uit, maar kijk naar de voetbalcoach, ooit het prototype van de onsportieveling. Als hij al niet verslaafd was aan drank of sigaretten, dan was hij wel oud en/of dik. Maar de nieuwe generatie trainers is een lust voor het oog. Neem Joachim Löw (1960), de sympathiek ogende coach van de Duitsers. Zijn zwarte, sluike haar doet denken aan dat van Tom Cruise in zijn beste jaren, en hij draagt slimfitshirts om zijn ranke lijf. Als Löw toch je type niet is, kun je terecht bij de man die vanavond in de naastgelegen dug-out staat: de Kroatische trainer Slaven Bilic(1968). Alles wat Löw niet is, is Bilic wel: groot, stoer en lid van een rockband. De ware strijd zal zich vanavond afspelen langs de zijlijn. (Ingmar Vriesema)