Wisselvallig

De warmte en de zonneschijn van de afgelopen weken zijn even verleden tijd. De zon is zo nu en dan nog wel even te zien, maar de temperaturen gaan deze week alleen maar naar beneden. Zelfs in het binnenland wordt het de komende dagen niet warmer dan 17 graden.

Vanavond lost de meeste bewolking op, het koelt zeker dieper landinwaarts snel af. De minimumtemperaturen liggen tussen 8 graden in het zuiden en 13 graden in het uiterste noorden. In de loop van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en gaat het in het zuiden flink regenen. Morgenochtend trekt de regen heel langzaam richting het zuidoosten en midden van het land. In de middag trekken de buien weg. In de rest van het land is het bewolkt, met zo nu en dan wat ruimte voor de zon. In de noordelijke provincies valt uit de bewolking een enkele bui. De temperatuur is nog enkele graden lager ten opzichte van vandaag. In het hele land wordt hooguit 16 graden gehaald en in de zuidelijke provincies wordt het nog een tikkeltje frisser met 14 à 15 graden. Er staat daarbij een matige tot, aan de kust, vrij krachtige noordwestelijke wind.

Vrijdag en in het weekend blijft de bewolking de overhand houden en vallen, vooral in het noorden, van tijd tot tijd enkele buien. De temperatuur blijft relatief laag met gemiddeld 16 graden. Vanaf maandag klimmen de temperaturen heel langzaam omhoog.