Stalen fietser kijkt over snelweg A16

Stalen fietser kijkt over snelweg A16 Breda, 11 juni. Pal langs de snelweg A16 en de HSL-Zuid wordt eind deze maand een stalen, bijna dertig meter hoge uitkijktoren geopend. De toren maakt deel uit van een van de verzorgingsplaatsen op een nieuwe ‘superfietsroute’ tussen Breda en Etten-Leur. De gemeentes zijn initiatiefnemers van het project. In het ontwerp is volgens de gemeente Breda een fietser te herkennen. Een enkele automobilist verklaarde onlangs bang te zijn voor stenengooiers. „Maar stenen kun je overal vanaf gooien”, aldus een woordvoerder van de gemeente Breda. Rijkswaterstaat meldde eerder verrast te zijn door de bouw van de toren, maar geen onderzoek te zullen doen naar mogelijke risico’s. De toren, bijgenaamd de Bliksemschicht, is gebouwd met subsidie van de provincie Noord-Brabant. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold breda uitkijktoren langs de a16 foto rien zilvold Zilvold, Rien