Spoor van coke bij Tom Boonen

De Belgische wielrenner Tom Boonen, wereldkampioen in 2005, is betrapt op cocaïnegebruik. Volgens het parket in Turnhout zijn eind mei bij Boonen tijdens een controle buiten wedstrijdverband sporen van de drug aangetroffen. Een onderzoeksrechter is belast met het verdere onderzoek. Maandag werden enkele huiszoekingen verricht. Daarbij werden geen verdachte spullen aangetroffen. De politie verhoorde Boonen, maar arresteerde hem niet. De Belg werd eerder in verband gebracht met cocaïne door zijn vriend en ex-veldrijder Tom Vannoppen. De laatste testte vorig jaar zelf positief op cocaïne. Wellicht hoeft Boonen niets te vrezen. Cocaïne staat op de internationale dopinglijst bij de stoffen die alleen tot een schorsing kunnen leiden als de test direct voor of na een wedstrijd plaatsvindt. (ANP)