Radio Voorkeur

Kunststof. Fotografe Venus Veldhoen, dochter van een Somalisch-Vietnamese vrouw en beeldend kunstenaar Aad Veldhoen, vertelt over de foto’s die zij in Smaakte in Soedan van vrouwen in conflictsituaties. Maar fotograferen is voor haar niet alleen vastleggen, want de fotografe kijkt via de camera uiteindelijk ook naar zichzelf. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Fotograaf Wil van Iersel maakte in 2007 elke week een nieuw fotoboek. Nu zijn alle 52 boeken onder de noemer Every week a new book! te zien in het Fotomuseum in Rotterdam, in een speciaal daarvoor gebouwde kleine kiosk van karton. Verder een gesprek met Han Steenbruggen, de nieuwe directeur van Museum Belvédère bij Heerenveen, over zijn eerste tentoonstelling Grachtstraat 42 – het klein schildersobservatorium van Job Hansen. Radio 6, 20.02-20.50u.

Casa Luna. De Rotterdamse Ombudsman Migiel van Kinderen geeft zijn visie op de rechten en vrijheden van burgers. De kritiek van ombudsmannen op de manier waarop de overheid en de financiële instellingen met burgers omgaan, wordt door de overheidsinstanties niet erg op prijs gesteld. Radio 1, 00.05-01.00u.