Overige films

Space Truckers (Stuart Gordon, 1997, VS). Hyperbolische sf-actiefilm. Ruimtevrachtwagen van trucker Dennis Hopper bevat illegale lading ‘biomechanische’ krijgers en wordt geënterd door piraat Charles Dance, die behalve een houten been ook een plastic hart heeft en een penis die op een buitenboordmotor lijkt. RTL7, 20.30-22.20u.

Riri yeye (Wang Chao, 2004, China/Fra). Poëtische allegorie met documentaire inslag paart verhaal over mijnwerker aan kritisch commentaar op de Chinese samenleving. Arte, 22.30-24.00u., Duits ondertiteld.

Enemy at the Gates (Jean-Jacques Annaud, 2001, VS/Eng/Ier/Dui). Gelikt romantisch oorlogsepos met Jude Law, een herder afkomstig uit de Oerol, als scherpschutter tijdens de slag om Stalingrad. Ed Harris is zijn militaire rivaal, Joseph Fiennes zijn romantische. BBC1. 0.15-2.15u.