Minder actief in niet- bekostigd onderwijs

Voorburg. Ruim 1,1 miljoen volwassenen volgden in 2006 een opleiding in het niet-bekostigd onderwijs. Dat aandeel is sinds 2003 licht gedaald, blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. Dit betekent dat 10,6 procent van de inwoners van Nederland (tussen 17 en 65 jaar) een cursus volgen. Dat kunnen cursussen zijn voor werk of vrije tijd, maar ook langere opleidingen, zoals accountancy of een havo- of vwo-opleiding aan een commercieel instituut. Voor 79 procent van de deelnemers hadden de opleidingen een relatie met het werk. Bijvoorbeeld om promotie te kunnen maken, om ander werk te kunnen doen, of om de kans op werk te vergroten. Ruim 30 procent van de deelnemers heeft een bedrijfsopleiding gevolgd.