Gsm met beroerde timing

Mooie telefoon, verkeerde datum: De Samsung Omnia

Samsung koos de onhandigste dag om een iPhone-concurrent wereldkundig te maken: de dag dat Apple de iPhone 3G introduceerde.

De Samsung Omnia, ook wel bekend als de SGH-i900, biedt het bekende recept: een aanraakscherm en slechts een paar knoppen. Deze smartphone werkt op Windows Mobile 6.1 Professional, in tegenstelling tot eerdere Samsung touchscreen toestellen zoals de SGH-F700.

De Omnia kan overweg met HSDPA (de snelle 7,2 Mbps variant) en heeft wifi. Het scherm is 3,2 inch groot, de beeldchip heeft 5 megapixel. Voeg daarbij de glimmende metalen behuizing en je hebt het recept voor een potentiële Koreaanse iPhone killer, net als die zwarte HTC Diamond 3D. Videocapturing en -editing zijn voor de Omnia geen probleem, en daar kan die nieuwe iPhone 3G nog een puntje aan zuigen.

Marc Hijink

Meer details van de Omnia op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink