Geld boven alles in horrorkliniek

De horrorkliniek wordt ze in de Italiaanse media al genoemd. Deze week arresteerde de politie in Milaan twaalf doktoren en twee managers van de privékliniek Santa Rita. Ze voerden zinloze operaties uit op terminale patiënten en hoogbejaarden om extra geld te verdienen. Vijf patiënten zouden daardoor zijn gestorven, en 88 zwaar verminkt. Bij tien patiënten met tbc zou nodeloos een long zijn weggenomen. Bij zestien jonge vrouwen zou een borst zijn afgezet, terwijl dat niet nodig was. Bedrog en moord is de artsen ten laste gelegd. Sommigen krijgen wellicht levenslang. Samen met hen is de eigenaar van de kliniek, een notaris, en een ex-geneesheer-directeur gearresteerd. Zij wilden zoveel mogelijk kunnen declareren bij het nationale gezondheidssysteem, aldus justitie. (NRC)