De beleidsmedewerker

Winny Schuitemaker (44) Studie: Verpleegkunde, Hogeschool Utrecht (1980-1984)Werk: beleidsmedewerker, BartiméusHuis: hoekhuis Brutomaandsalaris: 3.325 euro voor 36 uur in de week Foto’s Evelyne Jacq Europa, Nederland,Doorn, 10-06-2008 Winny Schuitemaker, beleidsmedewerker bij Bartimeus. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Wat doet u voor werk?

„Ik ondersteun de directie van zorginstelling Bartiméus bij het verbeteren van de zorg aan blinden en slechtzienden. Daarbij gaat het vooral om de hulp aan onze cliënten die thuis wonen. Dit zijn er ongeveer negenduizend. Bartiméus helpt hen op verschillende manieren. We geven bijvoorbeeld trainingen aan mensen die op latere leeftijd slechtziend worden. Tijdens de cursus leren ze weer hun weg op straat te vinden en leren ze leven met hun beperking.”

Geeft u deze trainingen zelf?

„Nee, ik probeer de kwaliteit van onze diensten te verbeteren. Daarbij gaat het om de informatievoorziening over de trainingen. Neem de informatiefolders die wij uitgeven over de trainingen. Daarover krijgen we soms klachten: de folders bevatten wel eens te veel tekst per bladzijde, waardoor ze moeilijk leesbaar zijn. Ik breng dit soort klachten in kaart en stel dan aan de directie voor om al onze folders voortaan eerst te laten lezen door een cliëntenraad voordat we ze verspreiden.”

U bent van oorsprong verpleegkundige. Nu hebt u een beleidsfunctie. Mist u het ‘echte werk’ niet?

„Ik heb lang als verpleegkundige gewerkt, maar inmiddels de keuze gemaakt voor een beleidsfunctie. Vanuit mijn positie heb ik meer invloed op de kwaliteit van de gezondheidszorg. Om beter beslagen ten ijs te komen, volg ik momenteel de masteropleiding Zorgtraject Ontwerp aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens die opleiding leer ik bijvoorbeeld hoe ik een marketingplan voor producten en diensten moet maken.”

    • Tobias Reijngoud