3 drinken

Mongozo met banaan

Bananenbiertje

www.mongozo.org

Genoeg van Hertog Jan, Duvel of Leffe? Probeer eens een biertje dat naar banaan smaakt. Mongozo is de merknaam van vier traditionele bieren die afkomstig zijn uit verschillende – vooral Afrikaanse– culturen. Mongozo betekent ‘proost’ in de taal van het Chokwe-volk, dat verspreid leeft over Angola, Congo en Zambia. De Afrikaan Henrique Kabia (inmiddels overleden) vluchtte in 1993 naar Nederland, nam het recept van Palmnutbier mee, begon hier te brouwen en bracht het in 1999 op de markt. Later kwamen er de smaken banaan, kokos en quinua bij. Mongozo bevat tussen de 3,5 en 7 procent alcohol. De tropische biertjes worden gebrouwen in Venray en inmiddels in ruim twintig landen verkocht, onder meer via Wereldwinkels, slijterijen en restaurants. Stuur een mail naar het adres op de site, dan krijg je de verkooppunten in de buurt toegestuurd. (OV)