1 spelen

Magic Dance Een combinatie van Memory en Mens-erger-je-niet.

Magic Dance

Ravensburger, 21 euro, 3 tot 6 spelers

Zo zwierig, zo verwarrend, zo spannend, zo slim en vooral zó simpel is het nieuwe spel Magic Dance, dat je denkt: dit had toch al veel eerder bedacht kunnen zijn! En inderdaad, het is een heruitgave uit 1989. Het spel is niet veel meer dan een combinatie van Memory en Mens-erger-je-niet. De pionnen zijn heksenmutsen. Alleen als je er onder kijkt kun je zien welke kleur het is. Van buiten zijn ze allemaal gelijk. En net als in Mens-erger-je-niet laat je je pionnen rondlopen op het bord tot ze je in het ‘huisje’ kan krijgen. In dit heksenspel sjouw je dus al gauw met de pionnen van een ander rond. Alleen wie zes gooit, mag even kijken. En héél belangrijk – in het begin vergaten we deze regel – als een pion wordt geslagen moet-ie zeven stappen terug en wordt zijn kleur aan iedereen getoond. Het zijn kostbare momenten van informatie. Want al na een paar worpen ben je in de kluwen van heksenmutsen gauw de draad kwijt en concentreer je je maar op de paar mutsen waar je het meest zeker van bent. Zenuwslopend. Magic Dance heet voor iedereen vanaf acht jaar te zijn. Maar onze ervaring is dat juist de jongere kinderen vaak winnen. Die zijn ook al zo goed in Memory. (HS)