Voetbal International tóch niet in de etalage

Rotterdam. Uitgeverij Weekbladpers Groep (WPG) ziet af van de eerder voorgenomen verkoop van de divisie WP Sport Media, uitgever van Voetbal International en diverse andere sport- en mannenbladen. Dat heeft de bedrijfstop vorige week besloten. ”De divisie is te mooi om in de etalage te zetten”, zegt algeneen directeur Koen Clement van WPG. De divisie, die ook bladen als Runner`s World, Men`s Health en Best Life uitgeeft, werd vorig jaar te koop gezet op advies van consultantbureau Boer & Croon, dat concludeerde dat ”vervreemding een valide optie was”. Als officiële reden werd toen opgegeven dat Voetbal International gebaat zou zijn bij een andersoortige eigenaar met een multimediaal karakter. Volgens betrokkenen was de relatie tussen de sportdivisie en de Amsterdamse moeder echter grondig verzuurd. (NRC)