Vlaamse minister tegen ondertiteling

Brussel, 10 juni. Nederlandse en Vlaamse omroepen moeten ophouden elkaars programma`s te ondertitelen, vindt de Vlaamse minister Geert Bourgeois (Media).

”Gevaar is dat we op den duur elkaar niet meer begrijpen. Dan verdeelt de taal ons”, zei de minister gisteren in in Brussel. De TROS ondertitelt Vlaamse programma`s als Flikken en Spoed. De Vlaamse omroep VRT ondertitelt politieserie Baantjer. Bourgeois: ”Een afschuwelijke situatie. Nergens in de wereld zijn er ondertitels in landen met dezelfde taal. De Amerikanen ondertitelen geen Britse programma`s, ondanks de taalverschillen. Spaanse en veel Zuid-Amerikaanse tv-programma`s worden ook zo bij elkaar uitgezonden.” De minister wil dat de Nederlandse Taalunie de bevoegdheid krijgt om regels op te stellen voor ondertitels.