Tv-stations ruziën met organisator van Spelen over veiligheid

peking. Televisiestations die de Olympische Spelen in China willen verslaan hebben onenigheid met de organisatoren over de strenge veiligheidsmaatregelen die voor televisieploegen gelden. Vertegenwoordigers van tv-stations zeggen dat het werk hen onmogelijk wordt gemaakt. Er zijn meningsverschillen over een groot aantal onderwerpen zoals beperkingen van live-reportages op het Plein van de Hemelse Vrede en apparatuur van tv-netwerken die het land niet mag worden ingevoerd. Organisatoren in Peking, vertegenwoordigers van het Internationale Olympisch Comité (IOC) en vertegenwoordigers van negen tv-stations spraken vorige maand uitgebreid over de problematiek. ”Een aantal maatregelen is niet werkbaar”, zegt Gilbert Felli, hoofd van het IOC. China heeft tijdens de Spelen 500.000 mensen aangesteld voor de veiligheid. Volgens het IOC worden er 2000 vrachtwagens met tv-apparatuur verwacht op deze Spelen.