Tv-stations ruziën met organisatie Olympische Spelen

Peking, 10 juni. Televisiestations die de Olympische Spelen in China willen verslaan hebben onenigheid met de organisatoren over de strenge veiligheidsmaatregelen die voor tv-ploegen gelden. Vertegenwoordigers van televisiezenders zeggen dat het werk hun onmogelijk wordt gemaakt. Er zijn meningsverschillen over onder meer beperkingen van rechtstreekse reportages op het Plein van de Hemelse Vrede en uitzendapparatuur die China niet mag worden ingevoerd. Organisatoren in Peking, vertegenwoordigers van het Internationale Olympisch Comité (IOC) en van negen tv-stations spraken vorige maand uitgebreid over de problematiek. ”Een aantal maatregelen is niet werkbaar”, zegt Gilbert Felli, hoofd van het IOC. China heeft tijdens de Spelen 500.000 mensen aangesteld voor de veiligheid. Volgens het IOC worden er 2000 vrachtwagens met tv-apparatuur verwacht op deze Spelen.