Tonijnburger

Tegen alle fatsoensregels in eten we op de bank voor de buis deze week. Biertje erbij. Wat wil de voetbalmens nog meer? Een zelfgefröbelde burger? Welja, als-ie maar niet te gezond is. Ja, ik kijk uit voor de nieuwe bekleding met die chilisaus. Moet jij niet naar een vriendin of zo?

Voor 2 personen:

1 blikje tonijn op olie

2 oude witte boterhammen, fijngemalen

1 klein uitje, heel fijngehakt

2 stengels bleekselderij, heel fijngehakt

mayonaise

zoete chilisaus

2 eetlepels olijfolie

2 zachte witte broodjes met sesamzaad

een handvol slablaadjes

2 tomaten, in plakjes

Laat de tonijn goed uitlekken. Meng het in een kom met het broodkruim, de ui en bleekselderij, 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels chilisaus. Proef en maak op smaak met zout en peper. Vorm met natte handen twee flinke burgers van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers in ongeveer 4 minuten aan 2 kanten bruin. Snijd intussen de broodjes doormidden, besmeer de onderste helft met mayo en verdeel er de sla en tomaat over. Beleg met de tonijnburgers, en naar smaak een scheut chilisaus en leg het kapje erop. Lekker met frites of – nu we toch alle fatsoen hebben laten varen – een zak chips.

Janneke Vreugdenhil

Wat eet jij voor de tv? Vertel erover op nrcnext.nl/koken

    • Janneke Vreugdenhil