Tennisster Krajicek uit topvijftig maar mag naar Spelen

Rijswijk. Tennisster Michaëlla Krajicek is uit de topvijftig van de wereldranglijst gezakt, maar heeft desondanks voldaan aan de eis tot vormbehoud van sportkoepel NOC*NSF. Dat betekent dat ze kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking. Krajicek, die dit jaar nog geen partij won, zakte naar de 53ste plaats. Vorig jaar had ze al een nominatie afgedwongen, vormbehoud moest ze volgens de NOC*NSF-normen tonen door te voldoen aan de eis van de internationale tennisfederatie ITF. Die was een plaats bij de beste 56 op 9 juni. Robin Haase voldoet als nummer 62 ook aan de ITF-eis omdat er wordt gewerkt met geschoonde lijsten. Maar de Hagenaar heeft zich niet genomineerd. Hij heeft nog één kans: het bereiken van de laatste zestien op Wimbledon. De Servische Ana Ivanovic is sinds maandag officieel de nieuwe nummer één. De winnares van Roland Garros loste de Russin Maria Sjarapova af. Zij stond na het afscheid van de Belgische Justine Henin aan kop. De Zwitser Roger Federer bleef, ondanks zijn nederlaag op Roland Garros, nummer één.