Temperatuurdaling

Een uitloper van hogedruk, horend bij een hogedrukgebied boven de oceaan ten westen van de Britse eilanden, heeft de afgelopen tijd voor behoorlijk wat zon en warmte gezorgd. Deze uitloper trekt de komende dagen steeds verder naar het zuiden, waardoor in Nederland minder warme lucht de overhand krijgt. En dat is duidelijk merkbaar aan de temperaturen. Die gaan omlaag waarbij het vanaf donderdag nog maar 16 graden wordt.

Vanavond is het nog een tijd lang aangenaam. De bewolking lost geleidelijk aan op, maar later in de nacht verschijnen er opnieuw enkele wolkenvelden. Het koelt af tot gemiddeld een graad of 10.

Morgen blijven die wolkenvelden aanwezig. Vooral in het noorden hebben ze de overhand en valt er zo nu en dan een bui. In het westen zitten er iets meer gaten in het wolkendek en breekt de zon nog geregeld door. De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt minder warme lucht aangevoerd. Bijna nergens wordt het 20 graden meer, aan de kust en in het noorden stokt de temperatuur bij 16 of 17 graden.

Vanaf donderdag neemt de wind verder toe waarbij de temperaturen nog wat omlaag gaan. Warmer dan 16 of 17 graden wordt het dan nergens meer. Verder blijft het in het algemeen bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat regen of komen buien voor. De meeste regen wordt in de nacht naar donderdag verwacht als een storing passeert. Het zomerse weer van de laatste weken behoort vanaf morgen duidelijk tot het verleden.