Ruzie na Griekse aardbeving

Athene. Vrijwel onmiddellijk na de aardbeving waarbij zondag in Griekenland twee mensen omkwamen en meer dan honderd gewond raakten is onder seismologen een felle polemiek ontbrand over de voorspelbaarheid van dit soort rampen. Vertegenwoordigers van de officiële Griekse seismologische dienst raakten op het tv-kanaal Alter bijna slaags met experts die claimen de beving van gisteren te hebben voorspeld. Dagblad Ethnos kopt gisteren: `Weer werden de voorspellingen onderschat`. Experts pretenderen plaats, tijdstip en intensiteit van aardbevingen steeds beter te kunnen voorspellen. Zij zouden op 29 mei aan Amerikaanse en Japanse collega`s informatie hebben gestuurd waaruit zou blijken dat zij de schok van gisteren zagen aankomen. Maar de officiële overheidsinstantie houdt bij hoog en bij laag vol geen enkele aanwijzing te hebben gekregen. De beving van zondag had een kracht had van 6.5 op de schaal van Richter. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De autoriteiten melden dat behalve de twee directe doden ook twee mensen omkwamen door hartaanvallen als gevolg van de aardschokken.