Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met bariton Henk Neven. Hij zingt de rol van Frère Léon in de opera St. François d’Assise van Olivier Messiaen in de uitvoering van De Nederlandse Opera, tijdens het het Holland Festival 2008. Eerder dit jaar maakte hij indruk als Pollux in de opera Castor en Pollux van Jean-Philippe Rameau. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Wim Brands en Erik Jan Harmens praten met de dichter Jacob Groot over zijn roman Billy Doper. In ‘Schone Zaken’ roemt dichter Peter van der Linden Alleman, de klassieke documentaire over het dagelijks leven in Nederland van filmer Bert Haanstra. Radio 6, 20.02-21.00u.

All in the mind. Programma over recente ontwikkelingen in de psychologie en psychiatrie. Janey Antoniou hoort altijd stemmen in haar hoofd. Zij brengt ambulancepersoneel meer kennis en begrip bij over mensen die aan schizofrenie lijden. BBC 4, 22.00-22.30u.

Casa luna. Lex Bohlmeijer praat met acteur en zanger Jeroen Willems, die de rol van Lucifer zingt in de nieuwe opera van Louis Andriessen La Commedia, die donderdag zijn première beleeft. Radio 1, 0.02, 1.02u.