Protest in India tegen prijs benzine

Protest in India tegen prijs benzine Srinagar, 10 juni. Honderden ambtenaren in de Indiase stad Srinagar hebben gisteren geprotesteerd tegen de hoge brandstofprijzen. De demonstranten eisen dat de regering de verhoging van de prijzen terugdraait. De politie dreef de demonstranten uit elkaar met behulp van waterkanonnen. De regering van India verhoogde afgelopen woensdag de prijzen van benzine, diesel en gas met ongeveer 10 procent. Zo probeert de regering de sterk oplopende verliezen van de Indiase staatsoliebedrijven te compenseren. India houdt de brandstofprijzen opzettelijk laag om de hoge inflatie te beteugelen, maar door de sterk gestegen olieprijs de bedrijven grote verliezen. Foto Reuters Kashmiri government employees are hit by water cannon during a protest demanding the regularisation of their jobs and pay increases in Srinagar June 10, 2008. REUTERS/Fayaz Kabli (INDIAN-ADMINISTERED KASHMIR) REUTERS