Oranjefans lopen door alpenweide

Oranjefans lopen door alpenweide INTERLAKEN. Het eindigde met 3-0, maar dat wisten deze duizenden Nederlandse voetbalfans gistermiddag nog niet toen zij vanaf de ‘Oranjecamping’ in Interlaken op weg waren naar het station, waar de trein hen naar Bern zou brengen. Het Nederlandse elftal speelde daar gisteren zijn eerste wedstrijd tegen Italië. De Zwitserse bewoners kijken vol verbazing naar de uitgelaten Nederlanders. Foto Capital Photo’s Pagina 12 INTERLAKEN Ð Vanuit de verte is het een vreemde oranje vlek die over de groene bergweides nabij Interlaken trekt. Dichterbij blijken het duizenden Oranjefans te zijn, die vanaf de Oranjecamping op weg zijn naar het station. Voorgegaan door een heuse oranje dubbeldekker bus trekken de supporters door het schitterende landschap, op weg naar de trein die hen naar Bern zal brengen. Daar speelt het Nederlands Elftal vandaag haar eerste wedstrijd. De fans zien er fantastisch uit. Sommigen zijn vanochtend uren in hun tent in de weer geweest om geschminkt en in klederdracht ten tonele te verschijnen. De Zwitserse bewoners kijken dan ook vol ongeloof en bewondering naar de uitgelaten Nederlanders. Begeleid door een drumband swingen de bewoners van de Oranjecamping langs de chalets. Koeien rennen verschrikt weg als zij de naderende menigte aan zien komen. Terwijl het Wilhelmus nog een keer ingezet wordt, komt speelstad Bern steeds dichterbij. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift. CAPITAL PHOTOS/GERALD VAN DAALEN Voor meer foto's rechten vrij kijk op www.presslink.nl/oranjenieuws ANP