op nrcnext.nl

In de weblogs

Zeerovers van Somalië

Afrika-redacteur Mark Schenkel vaart mee met de Hr. Ms. Evertsen voor de kust van Somalië. De Evertsen is sinds zondagochtend onderweg van Mombasa naar Mogadishu. Alles aan boord van de Hr. Ms. Evertsen verloopt volgens een strakke choreografie, dus ook de maaltijden. Ontbijt: 06.30 uur. Warm eten: 11.15 uur.

Volg het weblog via nrc.nl/zeerovers

Jong, Hetero en Arm

De mens is een ongeduldig wezen, schrijft Erica Verdegaal op haar geldblog. Uit hersenonderzoek blijkt dat mannen die vrouwen in lingerie zien, ongeduldig worden en hun kortetermijnbehoeften willen bevredigen. ‘Deze wetenschap zal geen nieuws zijn voor doorgewinterde verkopers’, schrijft Verdegaal. ‘Hun boerenverstand weet al eeuwen: een mens kun je van alles verkopen mits je zijn onderbewuste slim bespeelt en de juiste hormonen door zijn lijf laat gieren.’

Lees meer via nrcnext.nl/erica

Komen we er wel in?

Marjolein en Julie fietsen naar Peking, maar krijgen ze wel een visum voor China?

Lees meer via nrcnext.nl/fietsenpeking