Lekker geslapen?

De wekker gaat. Wakker worden of toch nog één keer de snooze-knop indrukken?

Valt het jou ’s ochtends in de file of in de trein ook wel eens op dat veel mensen dag in dag uit op de automatische piloot door het leven lijken te gaan, zonder echte aandacht voor wat zich voor hun ogen ontvouwt? Misschien zijn ze verzonken in gedachten over wat ze die dag allemaal nog moeten doen, of juist wat ze gisteren anders hadden willen doen. Of zitten ze simpelweg een beetje te spacen in afwachting van wat komen gaat.

Val jij hier zelf ook wel eens aan ten prooi? En zo ja, wat doe je om je daar zelf af en toe uit te halen?

Wat doet er voor jou echt toe in het leven? En hoe geef je dat op dit moment vorm? Het leven is kostbaar en de duur ervan onzeker. Als je daar regelmatig bij stilstaat, kan het je aansporen om eruit te halen wat erin zit. Probeer eens te delen en uit te dragen waar jij voor staat en keuzes te maken die daarmee overeenkomen.

Het zal verleidelijk zijn om gewoon met de stroom mee te gaan en de urgentie en uniciteit van het moment te laten voor wat het is.

Zo trekt ook dit moment onopgemerkt aan je voorbij. De snoozeknop nog een keer indrukken kan zonder twijfel zalig zijn, maar als het symbool wordt voor hoe jij het leven benadert kunnen wij je toevertrouwen: Er is nog meer!

RING. RING. Dat was de wekker.

Lieve next-generatie; veelzijdig getalenteerd, opvallend flexibel en voorzien van zo veel luxe: word wakker en durf meer te zijn dan je huidige comfortzone. Grensverleggende wijsheid ontwikkelt zich alleen maar in een geest die zich openstelt en actief is. Wij wensen je een heel mooie dag toe en moedigen je graag aan je droom ook in wakkere staat zin te geven.

Wekelijks schrijft iemand op uitnodiging een brief aan de next-generatie. Laurens van Aarle (28) en Chihiro Geuzebroek (24) zijn verbonden aan Bodhtiv, een jongerenwebsite over boeddhisme, zingeving en spiritualiteit

    • Chihiro Geuzebroek
    • Laurens van Aarle