Hoge olieprijs voedt Spaans temperament

Hoge olieprijs voedt Spaans temperament Barcelona. Spaanse vrachtwagenchauffeurs blokkeren sinds zondagnacht de grensovergang tussen Spanje en Frankrijk bij de Catalaanse plaats Gerona. Ze protesteren tegen de sterke stijging van de brandstofprijzen. Vrachtverkeer uit Spanje naar Frankrijk mag er niet door, personenwagens mogen wel passeren. Van enkele vrachtwagens die de grens toch wilden passeren werden ruiten, banden en lichten vernield. Franse chauffeurs hebben zich gisteren bij het protest aangesloten en blokkeren nu van hun kant de grens. De Spaanse regering zei zondag met compensatiemaatregelen te komen, maar de actievoerders wezen de plannen direct van de hand. In Spanje zijn de brandstofprijzen de laatste twaalf maanden met 35 procent gestegen. Foto Reuters/ Gustau Nacarino A van tries to run over strikers after they blockaded a Barcelona highway June 9, 2008, during a protest against rising fuel costs. Spanish strikers blockaded distribution centres in their call for the government to establish a minimum haulage fee to counter a 35 percent rise in fuel costs over the past 12 months. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN) REUTERS

Spaanse vrachtwagenchauffeurs blokkeren sinds zondagnacht de grensovergang tussen Spanje en Frankrijk bij de Catalaanse plaats Gerona. Ze protesteren tegen de sterke stijging van de brandstofprijzen. Vrachtverkeer uit Spanje naar Frankrijk mag er niet door, personenwagens mogen wel passeren. Van enkele vrachtwagens die de grens toch wilden passeren werden ruiten, banden en lichten vernield. Franse chauffeurs hebben zich gisteren bij het protest aangesloten en blokkeren nu van hun kant de grens. De Spaanse regering zei zondag met compensatiemaatregelen te komen, maar de actievoerders wezen de plannen direct van de hand. In Spanje zijn de brandstofprijzen de laatste twaalf maanden met 35 procent gestegen.