Europese beurs voor duizenden studenten

rotterdam. Meer dan 2.000 studenten krijgen het komende academisch jaar een Europese beurs in het kader van het Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten. Met een Erasmus-beurs kunnen universitaire studenten, onderzoekers en docenten een deel van hun studie volgen in een ander Europees land. Tussen 2004 en 2008 hebben 6.000 studenten zo`n beurs ontvangen. Vorig jaar besloot de Europese Commissie het budget voor 2009 tot en met 2013 ten opzichte van de voorgaande periode te verhogen van 230 miljoen naar 950 miljoen euro. Volgens de Unie van Europese Studenten drukken de hoge kosten, ondanks Erasmus, de animo om in het buitenland te gaan studeren. Ook ondervinden studenten na terugkeer problemen met het erkend krijgen van een elders gevolgde studie.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Erasmus -beurzen

In het artikel Europese beurs voor duizenden studenten (dinsdag 10 juni, pagina 11) staat dat 2.000 studenten een Erasmusbeurs hebben gekregen. Dat ging om studenten met een beurs van Erasmus Mundus, bedoeld voor studenten van buiten de Europese Unie. In het kader van het Erasmus -programma voor studenten die binnen de EU in een andere lidstaat gaan studeren, kregen 5.000 Nederlanders een beurs voor het komende academisch jaar.