De ultieme hockeynaam

Homepage van voornamelijk.nl Hockeystick & bal .foto Vincent Mentzel hockey symboliek Mentzel, Vincent

Oliver is de ultieme hockeynaam voor jongens. En chique aandoende meisjesnamen die eindigen op een e en bestaan uit drie lettergrepen doorstaan ook ‘de hockeytoets’. Of het nu om Annelieke of Vivienne gaat.

Alles over voornamen vind je op de website www.voornamelijk.nl, ,,een uit de hand gelopen hobby” van Emma van Nifterick. Al van kindsaf aan verzamelt ze weetjes over voornamen. Zoals deze: Emily en Jacob zijn in de Verenigde Staten al tien jaar de populairste voornamen, Canada kiest voor Ethan en Ava, en Marie en Leon zijn het populairst in Duitsland.

Ze geeft ook tips aan aanstaande ouders. Voor sommige namen zijn bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar in Amsterdam alleen al zoveel schrijfwijzen gebruikt, dat het raadzaam is, vindt ze, om gewoon een andere naam te kiezen. Zo turfde ze in geboorteadvertenties deze zeven variaties: Joeri, Youri, Yuri, Joery, Juri, Joury, Joerie,

Zie voor de namen van celebrities: www.voornamelijk.nl