Correcties & aanvullingen

C. Buddingh’-prijs

Bij het artikel Tot over je nek in de fietstas over de genomineerden voor de C. Buddingh’-prijs (Boeken, 6 juni) zijn de bijschriften van de foto’s van de dichters Arnoud van Adrichem en Peter Swanborn verwisseld.

Cyrus Frisch

In Niet meer schoppen maar bouwen (Cultureel Supplement, 6 juni) staat ten onrechte dat Cyrus Frisch’ film Oogverblindend deze week in première gaat. Zijn film Blackwater Fever gaat in roulatie.

Strafhof

In het artikel Bush prijst moed van Balkenende (6 juni, pagina 3) wordt gemeld dat minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) een soepeler opstelling constateert van Amerika ten opzichte van het Internationaal Hof van Justitie. Het ging echter om het Internationaal Strafhof.

Napoleon

In het artikel Zoeken naar de grenzen van Le Grand Paris (5 juni, pagina 4) staat dat Haussmann de opdracht tot de stadsvernieuwing van Parijs kreeg van Napoleon II. De opdracht kwam van Napoleon III, die eerst president (1848-1852) en aansluitend keizer (tot 1870) was.

Koolzuur

In het artikel Vrees voor de ‘grote plof’ onder je eigen woning (7 juni, pagina 2) wordt gesproken van het dodelijke gas koolzuur. Koolzuur is echter ongevaarlijk en niets anders dan CO2 in water.

Kunst&Zaken

Het jaarcongres Matching waar Charles Leadbeater sprak (6 juni, pagina 14) werd niet georganiseerd door de stichting Kunst&Zaken, maar door uitgeverij Lenthe op initiatief van stichting Nationaal Cultuurbal (Kunstenaars& CO, DOEN en Kunst&Zaken).