Anne Vondelingprijs voor Elsbeth Etty

Rotterdam. Elsbeth Etty, redacteur van NRC Handelsblad, heeft de Anne Vondelingprijs gewonnen. De prijs voor politieke journalistiek wordt op woensdag 25 juni uitgereikt in de Noenzaal van de Eerste Kamer. De jury prijst Etty om ”haar scherpe analyses van maatschappelijke problemen”. In het maatschappelijk debat zorgt zij ”voor een waakzaam en goed geformuleerd geluid”. Daarnaast vindt de jury haar een ”trefzekere columnist die helder schrijft vanuit haar engagement”. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Hans Dijkstal (oud-fractievoorzitter van de VVD), Geert-Jan Laan (oud-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden), Tineke Lodders (oud-lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer) en Thom de Graaf (D66, burgemeester van Nijmegen). Vorig jaar werd de prijs toegekend aan J.L. Heldring van NRC Handelsblad.