2 hoelahoepen

Ms B. Hooping Allure

Hooping (hoelahoepen 2.0)

www.hooping.org

Hoelahoepen ken je vast uit je kindertijd of van je buurmeisje verderop. Maar hooping is andere koek. Op de Engelstalige site hooping.org wordt uitgelegd dat je hooping doet met een grote hoelahoep, waardoor het eenvoudiger is dan hoelahoepen. Hoe groter en zwaarder de hoepel, hoe makkelijker het zwieren is. Er is dus nog hoop als je het hoelahoepen vroeger niet machtig was. Op de site – of op een van de vele hoop-links – staat waar die grote hoelahoepels verkrijgbaar zijn. Zelf maken kan ook, kijk onder How to Make a Hula Hoop. Omzeil zweverig geklets als „embrace your inner hula hooper” en klik door naar de clipjes Video of the day en Trick of the day zijn aanraders. Hooping schijnt nog goed voor je lijf te zijn ook. En was het niet JLo die hoepte voor een strakke buik? (JvdV)