Zeven doden na steekpartij

Een man heeft gisteren in de Japanse hoofdstad Tokio met een mes zeven mensen gedood en tien gewond. De dader, de 25-jarige Tomohiro Kato, is door de politie gearresteerd. Volgens Japanse media zou hij zijn moordpartij van te voren op internet hebben aangekondigd.

Kato reed gisterenmiddag in het stadsdistrict Akihabara met een gehuurde truck in op het winkelende publiek waarna hij met een groot overlevingsmes op de mensen inhakte die hij had aangereden. Daarbij doodde hij zes mannen en één vrouw. Kato liep vervolgens naar het nabijgelegen station en hakte willekeurig op passanten in.

De dader zou naar Akihabara zijn gekomen om te doden, zo heeft een woordvoerder van de politie in Tokio bekendgemaakt. Hij zou tegen de politie verder hebben gezegd dat hij levensmoe was en „ziek van alles”.

De moordpartij gisteren in Tokio vond plaats, op de dag af, acht jaar na een vergelijkbaar incident bij een basisschool in Osaka. Op 8 juni 2001 doodde een man acht kinderen en verwondde vijftien leerlingen en docenten. In Japan is geschokt gereageerd.

Het Japanse kabinet liet in reactie op het incident weten de regels voor het bezit van grote overlevingsmessen aan te willen scherpen. De toch al strenge wapenwetgeving in Japan zou daarmee nog strikter worden. (AP,BBC)