Zeker 12 doden bij dubbele aanslag op treinstation Algerije

Algiers. Bij twee kort op elkaar volgende aanslagen op een treinstation in het oosten van Algerije zijn gisteren zeker twaalf doden gevallen. De bommen in Beni Amrane, ruim honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers, werden volgens de politie op afstand tot ontploffing gebracht. De eerste bom trof een Franse ingenieur die aan het spoor werkte en zijn Algerijnse chauffeur. De ingenieur stierf later aan zijn verwondingen. Toen militairen te hulp kwamen ontplofte een tweede bom, waardoor zeker tien doden vielen. De aanslag is nog niet opgeëist. Al-Qaeda in de islamitische Maghreb, de Algerijnse tak van het internationale terreurnetwerk pleegde de laatste twee jaar een toenemend aantal aanslagen. Woensdag raakten net buiten Algiers zes mensen gewond bij een zelfmoordaanslag op militaire barakken en een bomaanslag op een café. Donderdag werden zes soldaten gedood door een bermbom in de stad Boumerdes.