Rapgroep Osdorp Posse stopt volgend jaar

AMSTERDAM, 9 juni. De Amsterdamse rapgroep Osdorp Posse gaat stoppen. Volgend jaar maken de rappers Def P, IJsblok, King en Seda een afscheidstournee. Dit meldde Def PenCo vandaag, het bedrijf van Def P (Pascal Griffioen). De groep is een van de oudste Nederlandse rapgroepen en bestaat deze maand twintig jaar. In goed overleg hebben de leden van de groep besloten dat dit tevens het laatste jaar zal zijn. Komend jaar zal het laatste album 2 Decennia uitkomen met daarop nieuw werk en een overzicht van twintig jaar Osdorp Posse. Osdorp Posse begon in Amsterdam-West, waar de leden opgroeiden. De groep introduceerde eind jaren tachtig de Nederlandstalige rap. Geen Amerikaanse teksten in een Nederlands jasje, maar rechttoe, rechtaan Nederlands over het leven in Osdorp. Def P oogstte met zijn inventieve Nederlandse raps ook buiten de directe doelgroep veel waardering.