Radio Voorkeur

Langs de lijn. Liveverslag van het EK 2008. Flitsen van de wedstrijd Roemenië-Frankrijk. Voorbeschouwing op het duel tussen Nederland en Italië, dat in zijn geheel wordt uitgezonden. Commentaar van Bas Ticheler en Jack van Gelder. Analyse door Mario Been. Radio 1, 18.04-23.07u.

Componist van de week. De première van de filmopera La Commedia (12 juni in het Holland Festival 2008) is aanleiding voor een kort muzikaal overzicht van het werk van de ‘ontraditionele’ Nederlandse componist Louis Andriessen (geb. 1939). Te horen zijn: Nocturne en As You like it, 3 Poèmes d’ Amour en de ouverture van Orpheus. Radio 4, 19.30-20.00u.

The cult of kidnapping. Kidnapping blijkt een steeds vaker voorkomend fenomeen, vooral in de wereld van de big business, religie en politiek. Verslaggever Frank Gardner onderzoekt wie de daders en wie de slachtoffers zijn. BBC 4, 21.00-21.30u.

Casa luna. Colet van der Ven praat met Susanne Piët over haar boek Waar ik loop schijnt de zon, over hoe je angsten die horen bij de keerzijde van voorspoed (terrorisme, klimaatverandering) kunt overwinnen. Radio 1, 0.02-1.00u.