Oerol-oprichter Mulder geridderd

AMSTERDAM, 9 JUNI. Joop Mulder, artistiek directeur en oprichter van het Oerol Festival op Terschelling, is benoemd tot ridder in de orde van de kunsten en letteren, Chevalier l`ordre des Arts et des Lettres. De Franse minister Christine Albanel prijst Mulder voor zijn verdiensten voor ”de verspreiding van de Franse cultuur en podiumkunsten”. Eerder kwamen regisseur Ivo van Hove en Jacques van Veen, directeur van het Holland Festival, in aanmerking voor deze bekroning. In de afgelopen 25 jaar traden ruim 100 Franse gezelschappen op tijdens het Oerol Festival, waaronder Royale de Luxe, Décore Sonore en Cie Serge Noyelle/ Styx. Dit jaar zijn op het festival aanwezig Théâtre du Centaure en La Fai Air, een gezelschap dat locatietheater maakt. In 2002 ontving de Amerikaanse regisseur Robert Wilson deze Franse onderscheiding. Wilsons locatieproject Walking opent op 13 juni het Oerol Festival 2008.