Kubica bezorgt BMW zege in F1

Autocoureur Robert Kubica heeft het Formule 1-team van BMW Sauber de eerste grandprixzege in zijn bestaan bezorgd. De 23-jarige Pool won zondag de GP van Canada in Montreal. Het was zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. Vorig jaar overleefde hij in Montreal nog een zware crash.

BMW vierde gisteren dubbel succes met de tweede plaats voor de Duitser Nick Heidfeld. De Brit David Coulthard van Red Bull eindigde op de derde plaats. De race kreeg in de negentiende ronde een beslissende wending door een incident in de pitsstraat. De Brit Lewis Hamilton van McLaren botste achterop concurrent Kimi Räikkönen van Ferrari, waardoor beide bolides de strijd moesten staken.

Kubica nam door de zege ook de leiding in het wereldkampioenschap. Hij steeg van plek vier naar één met 42 punten. Hij heeft vier punten voorsprong op Hamilton en Felipe Massa, die gisteren vijfde werd na Timo Glock van Toyota. (ANP)

Bekijk de uitslag en de WKstand op www.formula1.com